Voor mijn 16 kilometer in Bergen maakte ik een extra luxe ontbijt klaar: deze stapel pannenkoeken. Graag deel ik het recept American pancakes met banaan met je.
De truc met American pancakes is dat je het beslag wat dikker maakt. Dat houdt in: meer meel of minder melk/ei. Zo verspreidt het beslag zich niet zo makkelijk en snel over de pan. Met een spatel of zelfs een lepel kun je het handmatig over de pan verspreiden zodat elk pannenkoekje een mooi rondje vormt.
Ingrediënten (voor 1 stapeltje)
- 1 banaan (in plakjes)
- 1 ei
- 15 gram spelt- of boekweitmeel
- 10-15 gram havermout
- 20 ml yoghurt
- 10 gram kokosbloesemsuiker
- maple syrup (10 ml)
Recept American pancakes met banaan
- Mix de ingrediënten (behalve de banaan en maple syrup). Het beslag moet na het mixen nét vloeibaar zijn – vrij dik dus.
- Verwarm een (pannen)koekenpan en doe er olie naar keuze in.
- Giet of schep drie rondjes beslag in de pan. De rondjes moeten elkaar niet raken. Eventueel uitspreiden (voor iets grotere/rondere rondjes) kan met een spatel of lepel.
- Draai de pannenkoekjes om als je ziet dat de onderkanten goudbruin zijn.
- Wacht tot elk pannenkoekje ook aan andere kant goudbruin is en schep de pannenkoekjes op je bord.
- Verdeel de banaanplakjes over de pannenkoeken en stapel deze op. Giet er maple syrup overheen.
- Eet smakelijk!
Variatietips
- Gebruik andere vruchten dan banaan, zoals bosbessen, frambozen of aardbeien.
- Minderen met suiker? Laat de maple syrup weg.
- Extra eiwit? Laat de maple syrup weg en giet nog wat yoghurt over de pannenkoeken.
- Hartige variant: mix bacon- of spekreepjes door het beslag.
- Zomervariant: maak een ‘salade’ van ananas, aardbei en kokosvlokken voor over de pannenkoeken.
- Verdeel het fruit extra makkelijk: prak de banaan.
- Voor een extra bite: verkruimel pecannoten in het beslag.
Hoe vind jij deze American Pancakes?
Geef een reactie