Misschien heb je hiervan al meerdere varianten voorbij zien komen. Misschien ook niet. Hoe dan ook: deze meloenpizza’s zijn makkelijk en snel te maken en zien er supervrolijk uit. Ik deel graag met je hoe je ze kunt maken!

Ingrediënten voor meloenpizza
Deze traktatie is geschikt voor iedereen. Natuurlijk zijn er mensen die allergisch zijn voor banaan of aardbei, of juist voor appel. Je kunt daarom ook prima afwisselen met je favoriete fruit.
Dit is in elk geval de basis voor 4 pizza’s:
- 1 watermeloen
- yoghurt of kwark
- fruit: aardbeien, bosbessen en banaan
- Eventueel honing of suiker
Recept meloenpizza’s
- Snijd vier cirkels uit de meloen.
- Smeer de yoghurt of kwark uit met een lepel (je kunt de yoghurt of kwark eventueel eerst mengen met vanille-extract, honing of suiker).
- Beleg de pizza naar wens met fruit.
- Snijd de pizza afhankelijk van de grootte (een mini-watermeloen leent zich beter voor vier partjes) in zes tot acht stukken.
Wat doe je met de rest van de meloen?
Serveer dit in blokjes erbij.
Variatietips
- Afhankelijk van wat je normaal op je pizza doet, kun je variëren met fruit. Houd je van ansjovis? Snijd dan banaan in de lengte om de illusie van vis te creëren. Houd je van pepperoni? Dan snijd je de banaan in plakjes ‘pepperoni’. Kappertjes zijn blauwe of rode bessen.
- Varieer met de saus. In plaats van yoghurt kun je bijvoorbeeld zelf een aardbeienmoes maken. Heel exotisch en experimenteel (het lijkt wel heel ‘echt’): een zoete bietenspread.
- Maak er regenboogpizza’s van! Dit kan door fruit in alle kleuren te gebruiken, maar ook eenvoudig door regenbooghagel of ijsconfetti over de pizza’s te strooien.

Veelgestelde vraag: kan het ook zonder meloen?
Tja, alles kan, maar in principe is het idee van een meloenpizza dan een beetje weg. Houd je echt niet van meloen, dan is deze traktatie helaas niet aan jou besteed.
Geef een reactie