Deze pasta bevat heel veel groenten. Dat is op zich nog niet heel interessant (wie wordt er nu blij van groenten?), maar het belangrijkste: hij is heel lekker en vult goed! Daarbij vind ook ik als vleesliefhebber hem heerlijk.
Vegetarische pasta met linzen
Ik kan heel nobel vertellen over dat vegetarisch eten zo nu en dan goed voor je is, maar eigenlijk was de gehakt een keer op en dacht ik er toen pas aan dat we ook wel eens zonder vlees konden eten. Dat beviel goed. Toen ik er verder over nadacht, besloot ik dat een vegetarische pasta maken eigenlijk altijd lekker is – en minder vlees eten is ook nog eens gezond. Dit is inmiddels een van mijn favoriete recepten!
Ingrediënten
Dit zijn de ingrediënten voor 6 personen (eigenlijk 4 volwassenen en 2 kinderen, en we hielden nog een restje over). Voor 2 personen zou ik minimaal 300 gram spinazie nemen en de rest van de ingrediënten naar verhouding toevoegen. Op de verpakking van de linzen staat bij mij dat je die eerst een nacht moet laten weken in water, maar ik ben zo iemand die dat negeert of vergeet. Ze smaakten hoe dan ook prima.
- Volkoren pasta, 500 gram
- Fles tomatensaus naar keuze (ik gebruikte Grand’Italia met knoflook)
- Spinazie, 500 gram
- Groene linzen, 200 gram
- 5 trostomaten
- 3 teentjes knoflook
- 1-2 uien
- Kruiden naar smaak (peper, (zee)zout, knoflook)
Hoe maak je de pasta?
De basis van het maken van pasta hoef ik je denk ik niet uit te leggen, maar vooruit: hier een stappenplan!
- Zet twee pannen met water op en zorg dat ze koken.
- Gooi in de ene pan de pasta en in de andere de linzen.
- Snijd intussen de uitjes, tomaten en knoflook en bak deze (eventueel met wat olie) in een grote koekenpan.
- Voeg aan deze pan de spinazie toe (je kunt deze scheuren, knippen of heel laten – ik vind spinazie gescheurd toch wat praktischer).
- Voeg de tomatensaus toe als de spinazie is geslonken.
- Kruid de saus naar smaak (met bijvoorbeeld Tabasco of pepers als je van heet houdt).
- Giet de linzen en de pasta af en voeg deze toe aan de pan.
Tip: is je pan te klein voor beide? Serveer dan de saus los en voeg daar alleen de linzen aan toe. In een grotere groep kun je zelfs de linzen en pasta los serveren van de saus en naar wens een aparte schaal vlees (bijvoorbeeld gehakt) serveren zodat iedereen naar wens een pasta kan samenstellen. - Serveer de pasta (eventueel met geraspte kaas).
- Geniet gezond.
Hoe smaakt deze pasta bij jou?
Geef een reactie