Zelf tomatensaus maken vind ik soms teveel moeite. Maar: als ik kies voor makkelijk, wil ik natuurlijk alsnog niet te veel onnige extra’s binnenkrijgen.
Daarom mijn favoriet onder de sauzen: Grand’Italia.

Geen suiker toegevoegd
De twee grote flessen saus (Sugocasa) van Grand’Italia zijn vrij van toegevoegde suikers. Ik gebruik ze voor alles, voor zelfgemaakte soepen, door de quinoa, over de zoete aardappels, of als pizzasaus.
Soorten tomatensaus
Je hebt van Grand’Italia de serie Sugocasa, en dan de pikante variant, de ‘herbe’ en de naturel. Ook is er een variant met knoflook. Zoek de flessen maar eens op in de winkel en kijk op de ingrediëntenlijst! Tomaten, kruiden en zout. That’s it! Daar word je toch blij van? Ik tenminste wel.
(Van de pestosauzen weet ik dat er wel toegevoegde suiker in zit. )
Tips bij het koken
Als je met de tomatensaus aan de slag gaat, is het slim om er iets meer van te weten. Het belangrijkste heb ik al verteld: geen of weinig toevoegingen. Het op één na belangrijkste: je saus kan waterig worden als je het vocht er niet uit kookt. Wil je de saus dus gebruiken voor pizza, dan kun je er eventueel voor kiezen om deze eerst wat af te gieten.
Ik heb op de site van Grand’Italia ook recepten gevonden, maar die zijn niet allemaal vrij van ingrediënten met toevoegingen. Inspiratie nodig?
- Nieuw: lekkere lasagne
- Nieuw: dipsaus
- Prutje met amarant
- Pizza
- Gerechten met quinoa
- Bataat/zoete aardappel
De beste tomatensaus?
Natuurlijk heb je altijd baas boven baas en zal het nog gezonder en beter zijn om zelf tomatensaus te maken van verse tomaten en kruiden. Ik vind de saus van Grand Italia wel een heel goed alternatief voor iedereen die niet al te veel tijd heeft! Helaas word ik niet eens gesponsord om dit te zeggen, want ik koop me arm aan de sauzen. 😉
Een extra tip voor als je af wilt wisselen: koop eens tomatenpuree of gepelde tomaten, kruid deze, en maak daar je saus van. Ook erg lekker!
Zelf je eigen tomatensaus maken blijft toch het lekkerst. Je moet er alleen wel even de tijd voor hebben.