Koken met quinoa doe ik af en toe om af te wisselen van koken met pasta of rijst. Het vult goed en je kunt het voor zowel zoete als hartige gerechten gebruiken.
Over quinoa (en hoe je het uitspreekt)
- kienwah (niet kienowah), zie hier
- je moet het vooraf wassen
Dat laatste doe ik eigenlijk nooit. Eerlijk gezegd weet ik ook niet zo goed hoe je dat zou moeten doen. Daarom smaakt quinoa een beetje bitter als ik het maak (eerlijk gezegd vind ik van niet en mijn dochter, die heel veel bezwaar zou moeten hebben tegen bitter op basis van haar leeftijd, vindt het juist heerlijk!). Je kunt er zelf mee experimenteren en kijken wat je vindt van de smaak!
Is quinoa gezond?
Je kunt quinoa gebruiken als vervanger van rijst of couscous – het is glutenvrij, net als amarant. Quinoa is rijk aan eiwitten, vitamine B2 en E. Ook bevat quinoa mineralen zoals ijzer, koper en magnesium. Het bevat daarmee goede voedingsstoffen!

Koken met quinoa (lunch of diner)
- Basis: quinoa, spinazie, tomatensaus
- Toevoegingen: champignons, vlees naar keuze (zoals gehakt of kip), of eieren, verse tomaat
- Kruiden naar smaak (Italiaanse kruiden, paprikakruiden, knoflook, zeezout)
Ik neem dit graag en vaak mee naar kantoor.
Koken met quinoa (ontbijt)
- Basis: quinoa
- Extra: seizoensfruit, kokosrasp
- Optioneel: honing
Hier vind je nog meer recepten met quinoa >>>
Geef een reactie