Soms heb je weinig in huis… maar je hebt trek! Het liefst zou je een zak chips opentrekken of een patatje bestellen. Hoeft niet! Ik heb dit recept voor je. Lekker hartig, lekker snel klaar, en lekker makkelijk. En lekker, zei ik dat al?
Ingrediënten
- 2 eieren
- een miniblikje tomatenpuree
- peper, zout, Italiaanse kruiden
- eventueel een paar plakjes kaas/een handjevol geraspte kaas

De Italiaanse eieren maken
- Kook de eieren. Ik doe dit in een eierkoker, want dat vind ik erg makkelijk.
- Terwijl de eieren koken, leeg je de tomatenpuree in een schaaltje. Meng hier alvast de Italiaanse kruiden doorheen.
- Wil je er kaas doorheen, leg de plakjes dan nu op de saus.
- Giet koud water over de eieren als ze klaar zijn en pel ze zodra je kunt.
- Leg de gepelde eieren in het schaaltje op de kaas tot de kaas iets is gesmolten.
- Mix, meng, roer – tot je stukjes ei in tomatensaus hebt. Voeg naar smaak peper en zout toe.
Lekker als hapje, tussendoortje, of (met een iets grotere portie) als ontbijt of lunch. Ook goed voor na het sporten!

Geef een reactie