Hoera, wat word ik hier blij van! Elke keer als ik experimenteer met koken hoop ik dat het eindresultaat goed is. Soms lukt dat maar één keer. Als ik dan een recept heb dat keer op keer goed lukt, is dat uniek. Dit recept voor snelle spaghetti met extra eiwit is klaar in 15 minuten. Belangrijker nog: het is superlekker!
Ingrediënten
Onderstaande ingrediën zijn voor 1 persoon/1 portie.
- 65 gram spaghetti (ik koos volkoren spaghetti)
- 75-100 gram kastanjechampignons
- 75-100 gram Fage Total 0% Greek Yoghurt
- 70 gram gerookte baconreepjes
- 35-40 gram Italian Flakes, Grozette
- Kruiden: peper, knoflook
Al deze ingrediënten (met uitzondering van de pasta) bevatten minimaal 30% eiwit. Fage bevat zelfs 75+ % eiwit. Daarmee bevat deze snelle spaghetti meer dan 40 gram eiwit. Heb je flink gesport? Dan kun je wat extra koolhydraten en vezels toevoegen door de portie spaghetti wat groter te maken.
Recept snelle spaghetti met extra eiwit
Zoals gezegd is dit recept snelle spaghetti klaar in 15 minuten. Dit is mede afhankelijk van hoe snel je spaghetti gaar is.
- Zet ruim water op voor de spaghetti.
- Snijd de champignons in kleine stukjes.
- Kook de spaghetti. Wacht tot deze bijna gaar is en begin dan aan de saus.
- Doe voor de saus de champignons en baconreepjes in een aparte pan. Voeg de kruiden toe. Je kunt kiezen voor knoflookpoeder of verse knoflook.
- Voeg de Griekse yoghurt toe. Roer dit een paar keer door de champignons en bacon. Laat de saus niet koken!
- Voeg de kaas toe en roer door de saus. Zet het vuur uit.
- Giet de spaghetti af en voeg deze toe aan de saus (of serveer apart).
Variatiemogelijkheden
Voeg ook eens zongedroogde tomaatjes toe, of bereid het gerecht met een ander soort pasta, zoals penne. Ook in kaassoort(en) kun je afwisselen.
Eet smakelijk!
Geef een reactie