Een omelet maken is simpel en snel en je kunt er van alles in gooien. Wil je je groenten binnenkrijgen? Maak dan bijvoorbeeld eens een spinazie-omelet met kaas.
Spinazie in je omelet!
Ik gebruikte voor bovenstaande omelet parmezaanse kaas. De spinazie kocht ik vers en vroor ik bij thuiskomst in. Je kunt het dan makkelijk ‘breken’ en in kleine stukjes over je omelet gooien (of mixen in een smoothie). Verdere ingrediënten: Italiaanse kruiden, knoflook en Tabasco.
Goed om te weten: elk omeletrecept is goed voor je als je hebt gesport, want je spieren zijn gek op eiwitten.
Weet je wat ook HEERLIJK is door je omelet? Vis!
Zowel zalm als tonijn smaken fantastisch.
Kluts zes eieren, kruiden erdoor (naar smaak), in de pan, zalm of tonijn erover, kaas erover (aanrader!), en meestal breek ik de omelet in vier stukken (draait ook makkelijker om). Een portie is een vierde van de omelet, maar soms eet ik er twee als flinke lunch. De andere twee stukken geef ik weg of doe ik in een bakje om mee te nemen.
Ideeënlijst
Tot slot een lijstje van lekkere dingen voor in en over je omelet:
- Spinazie
- Tomaat
- Champignons
- Tonijn
- Zalm
- Italiaanse kruiden
- Paprikakruiden
- Zeezout
- Zwarte peper
- Tabasco
- Kaas (jong/oud/belegen)
- Mozzarella
Als je let op de hoeveelheid calorieën die je binnenkrijgt via vetten, dan is het slim om minder kaas te gebruiken. Voor een goede smaak gebruik je dan bijvoorbeeld extra kruiden. Ook kruiden als knoflook kunnen heel goed samengaan met ei. Omdat een omelet niet zo snel mislukt (als hij mislukt noem je het gewoon scrambled eggs), kun je makkelijk experimenteren met ingrediënten die je erop/erdoor/erover doet. De mogelijkheden zijn eindeloos, dus koop alvast een voorraad eieren in en ga aan de slag!
Wat lijkt jou het lekkerst?
Gezondergenieten zegt
Fijn dat hij zo goed is gelukt, Chris, en dank je voor de tips!
Chris Vdm zegt
Heerlijk idee, net uitgeprobeerd! Ik had ook even een foto moeten maken van mijn variant, ik heb er net een gemaakt met spinazie, kastanjechampignons en mozzarella, ook aan te raden 😉 gebakken in olijfolie. Ik doe ook een stuk aluminiumfolie op de pan (deksel kan ook als je een passende hebt) en zet het vuur zacht zodat hij goed gaart en niet aanbrandt.