Zoals ik eerder schreef, bestel ik af en toe de box van Hello Fresh. Laatst zat er zelfs een recept in dat ik met een paar aanpassingen erg geschikt vond om vaker te maken. Recept by Hello Fresh, maar dan met een (vind ik) makkelijker leesbaar recept.
Ingrediënten
- Avocado (1 per 2 personen)
- Linguine (zo’n 100 gram p.p.)
- Geraspte oude kaas (naar smaak)
- Knoflook (1 teentje per persoon)
- Rucola (naar smaak)
- Pompoenpitten (vind je vaak bij het schap met cakemixen etc.)
- Peper en zout naar smaak
Eventueel (het is zoals hierboven ook al lekker):
- (rode) ui
- Courgette
Ik weet het, het zijn aardig wat ingrediënten! Toch is het de moeite waard. Dat beloof ik.
Tijd om te koken!
- Zet een pan water op voor de linguine
- Rooster de zonnebloempitten alvast in een pan of in de oven in een laagje olie, tot ze ‘poppen’, en doe ze apart in een bakje als ze klaar zijn
- Kook de linguine gaar
- Bak intussen de knoflook, kaas en rucola tot een sausje, samen met de avocado (je kunt de gehele mix ook in de blender doen, maar dat vond ik te veel gedoe – als de avocado eetrijp is, is roeren net zo makkelijk*). In deze stap kun je ook de ui en in stukjes gesneden courgette toevoegen.
- Voeg de linguine na afgieten toe en roer door. Voeg ook de zonnebloempitten toe.
- Serveer met een lach (en een vork is ook handig).
* avocado kan bitter gaan smaken na verhitting. Daar heb ik persoonlijk niets van gemerkt, maar je kunt wachten tot het laatste moment om het toe te voegen.
Geef een reactie