Domino’s versus New York Pizza: goed voer voor discussie. Ik bestel zelf vaker bij de Domino’s. Laatst had ik geen zin in pizza, maar in pasta. De Domino’s pasta rossa is mijn favoriet: lekker veel kaas en smakelijke champignons. Met de telefoon in mijn hand dacht ik: wacht even, kan ik dat niet net zo goed zélf maken?
En zo geschiedde. Ik bekeek de keukenkastjes en vond pasta en een blik pizzasaus. In de koelkast had ik nog een restje kaas en wat champignons. Het enige wat ontbrak was het gehakt. Gezien de hoeveelheid zin om naar de supermarkt te gaan (= geen), besloot ik er een vegetarische variant van te maken.
Ingrediënten Domino’s pasta rossa (versie gezondergenieten)
De ingrediënten hieronder zijn per persoon. Ik maakte het alleen voor mezelf maar je kunt het natuurlijk voor meerdere mensen maken. 😉
- 65 gram penne
- 50 tot 60 gram pastakaas of geraspte 30+-kaas
- 75 gram kastanjechampignons
- 200 gram pizzasaus
Je kunt eventueel ook andere groenten erin doen, zoals spinazie. Als het recept precies op de pasta rossa moet lijken, voeg je er 50 tot 75 gram gehakt aan toe.
Recept pasta rossa
Kook de pasta gaar. Bereid intussen de saus met pizzasaus en champignons (en eventueel gehakt of extra groenten). Giet de pasta af en voeg deze toe aan de saus. Kruid zo nodig met peper, zout en oregano. Voeg op het laatst de kaas toe. Serveer de pasta in een kom zodra de kaas net is gesmolten.
Eindresultaat
Een heerlijke cheesy pasta! Deze variant was met spinazie en fusilloni-pasta.
Geef een reactie