Een havermouttaart zonder oven? Ja, je kunt de taart maken zonder een oven te gebruiken (je gebruikt overigens wel een ovenschaal). Lekker en gezond (lees hier meer over havermout), en ook nog eens makkelijk klaar te maken!
Ingrediënten havermouttaart
Voor deze havermouttaart zonder oven heb je de volgende ingrediënten nodig:
- melk naar keuze (bijvoorbeeld kokosmelk, 1 blik, of amandelmelk, 1/2 pak)
- havermout (3 handen vol)
- pakje diepvriesfruit naar keuze (zoals bosvruchten)
- eventueel 1 banaan en/of rozijnen en/of honing
- kaneel
Recept havermouttaart zonder oven
- In een pannetje verwarm je (kokos/soja)melk met havermout en rozijnen tot het dikkig wordt. Ik gebruik meestal een blikje kokosmelk, maar je kunt ook een half pak amandelmelk gebruiken. Havermout gooi je naar wens erin; ik gebruik meestal drie handen vol.
- Intussen gooi je een pakje diepvriesfruit (of twee, doe eens gek) in een ovenschaal of bakvorm, als ‘bodem’. Denk hierbij aan frambozen, aardbeien… of wat je wilt.
- Giet de inhoud van het pannetje in de ovenschaal/bakvorm.
- Bestrooi het geheel met kaneel.
- Versier met banaan of laat het zo.
- Laat de taart een nachtje in de koelkast staan en serveer op kamertemperatuur.
Wat? Niet zoet genoeg?
Dan doe je er toch meer rozijnen in? Of je serveert het met wat honing. Je kunt ook een paar keer proberen of je niet kunt wennen aan het feit dat de taart iets minder zoet smaakt dan wat je misschien gewend bent. Er zit namelijk van nature al vrij veel zoet in zowel fruit als melk, en zeker in combinatie met kaneel en banaan zou dit voldoende zoet moeten smaken om lekker te zijn.
Ik eet het liever uit de oven
Dan kun je hier verder klikken, want ik heb ook een recept voor havermouttaart uit de oven.
Geef een reactie