Ik schep niet graag op (behalve bij lekker eten, en dan graag heel veel), maar dit recept is fantastisch.
Hoe maak je het bananenbrood?
- Stop een appel, een halve banaan, verse sinaasappelsap, kokosmelk, eventueel wat speltzemelen en kokossnippers in de blender
- blend
- doe er wat van in een mengkom en voeg daar speltmeel, melk naar keuze, een ei en wat bakpoeder aan toe
- Gebruik de andere helft van de banaan – deze snijd je in stukjes, plakjes, wat je wilt.
- Mix het geheel, gooi het in een bakvorm (invetten gaat heel goed met kokosolie) en
- wacht een half uur naast de oven, die op 180 graden je bananenbrood maakt.
Lekker, zoet, en eh… Nou ja, ik heb met heel veel moeite de foto gemaakt en nog wat bewaard voor een andere keer. Eventueel ook lekker met kaneel (denk ik).
Ingrediënten
O ja, qua hoeveelheiden: mix gewoon maar wat tot het er aardig uitziet. Zo doe ik het altijd. Mocht je dat niet kunnen en nu heel boos naar je beeldscherm kijken: een flinke scheut van de blendermix (150 ml), 100 gram speltmeel, 1 ei, een theelepel bakpoeder, 90 ml rijstmelk. Beter? (Nu moet je alleen vergeten dat ik maar wat roep, bak ze!)
Geef een reactie