Tijd voor tomatenburgers! Deze snack is ideaal voor pizzaliefhebbers. Zelf maakte ik het met een restje tomaten, kaas en pizzasaus.
Ingrediënten
De ingrediënten zijn voor één portie van twee ‘burgers’.
- Twee cherrytomaten
- Een half handje geraspte kaas
- Een restje pizzasaus
- Twee augurken (of één grote)
- Een drupje chilisaus (ik gebruikte die van GoTan)
- Eventueel peper en zout naar smaak
Recept tomatenburgers
Als je de afbeelding ziet, weet je eigenlijk al hoe je de tomatenburgers moet maken. Toch even op een rij:
- Snijd de tomaten in tweeën (gebruik het liefst een goed scherp mes).
- Beleg van elke tomaat de helft met tomatensaus, kaas, en augurk.
- Zet in de oven (165ºC) of magnetron (650 watt) tot de kaas is gesmolten. Ja, ga er maar bij staan. Geen zin om te staan wachten? Na ongeveer 6 minuten zijn ze klaar (oven), of na 2 minuten (magnetron).
- Voeg een drupje chilisaus toe en sluit de ‘burger’.
- Serveer eventueel met wat extra chilisaus.
Tip: voorzichtig eten!
Simpele recepten
Ooit las ik op een website: een simpel recept is eigenlijk geen recept. Laat ik het daar nu eens van harte mee oneens zijn. Simpele recepten zijn voor mij de enige recepten die ik wil maken. Overigens vindt Wikipedia dat ik gelijk heb: ‘een recept is een verzameling intructies die aangeven hoe iets klaargemaakt moet worden’. Met die definitie kan ik je zelf het recept geven van een boterham met pindakaas en dan is het ook een recept. Ik wilde dat altijd al eens ergens opschrijven, maar ik wist niet waar. Nu bedacht ik dat het best onder een simpel recept als deze kon. 😉 Een simpel recept voor tomatenburgers is dus precies wat het is: een heel simpel recept. Je kunt ze ook gezonde pizzaburgers noemen, trouwens.
Geef een reactie