Even toe aan een pittige boost? Maak dan deze pittige lunchsalade met kip! Dit recept pittige kipsalade voor 1 persoon is binnen een kwartier klaar.
Dankzij de Tabasco waarmee je de kip besprenkelt krijgt deze lunchsalade een lekkere pittige bite. Licht dineren? Dat kan met deze salade ook prima! Als je de pittige kipsalade voor 2 personen maakt kun je eventueel met dezelfde hoeveelheid sla werken en alleen wat extra kip, ei en tomaat toevoegen.
Ingrediënten
Ik vind zelf de scharrelkipdijfilet het lekkerst, net als een goed biologisch ei. In principe kun je natuurlijk zelf kiezen wat voor soort kip en ei je gebruikt.
- 80 gram kipdijfilet (in stukjes)
- 1 ei
- 1 tomaat (middelgroot)
- veldsla (75 gram)
- 1 scheutje yoghurt
- Kruiden: peper, zout, Tabasco, dille
Recept pittige kipsalade
- Besprenkel de stukjes kipdijfilet met de Tabasco, peper en zout. Bereid de kip in een koekenpan met een druppeltje olie naar keuze.
- Leg de sla in een slakom of alvast op je bord (= minder afwas).
- Snijd de tomaat in blokjes en voeg deze toe aan de sla.
- Voeg de kip toe als deze gaar is. Bak in dezelfde pan het ei en voeg deze in stukjes/scrambled toe aan de salade.
- Giet een scheutje yoghurt over het bord en voeg peper, zout en wat dille toe.
- Eet smakelijk!
Hoe pittig heb jij hem bereid?
Geef een reactie