Dit recept voor mini-pizza’s is makkelijk te onthouden en je kunt er eindeloos mee variëren. De basis blijft namelijk hetzelfde.
Ik ben fan van pizza. Dat betekent dat ik vaak pizza bestel (niet zo gezond), maar ook dat ik graag pizza’s maak (soms gezond). Ik geef je een basisrecept voor mini-pizza’s waarmee je op elk gewenst moment pizza kunt eten (en wie wil dat nu niet?).
Ingrediënten (basis)
- Mini-wraps (of: knip pizzapunten uit grote wraps)
- Tomatensaus naar keuze (je hebt speciale pizzasauzen, maar je kunt ook zelf tomatensaus maken of zelfs een neutrale pastasaus/tomatensaus gebruiken)
- Kruiden: oregano en/of pizzakruiden
- Kaas naar keuze (speciale pizzakaas, bijvoorbeeld, of mozzarella)
Varieer met:
- Vlees: salami, pepperoni, kipfilet, gehakt, ansjovis, ham, bacon, worstjes, zalm, tonijn
- Groenten: pepers, paprika, verse tomaat, spinazie, broccoli, ui, olijf, champignons, asperges, zongedroogde tomaat, aubergine, courgette, augurk, kappertjes
- Fruit: ananas, banaan,
- Kruiden: knoflook, oregano, peper, zout, chilikruiden
- Saus: barbecuesaus, crème fraîche
- Kaas: feta, parmezaanse kaas, geitenkaas, mozzarella, mascarpone
Recept minipizza
Deze minipizza’s maak je steeds op een vergelijkbare manier. Overigens kun je de grote wraps ook in pizzapunten snijden, maar ik vind knippen persoonlijk een stuk makkelijker. Dit doe ik ook met kipfilet en bereide pizza’s. Hiervoor gebruik ik een schaar die in de vaatwasser kan.
Of je nu knipt of snijdt, hier volgt het recept voor de minipizza’s
- Verwarm de oven voor op 180 ºC.
- Leg op een bakplaat de miniwraps (of pizzapunten) open neer.
- Smeer op elke minipizza een beetje tomatensaus. Let op: dit hoeft echt geen dikke laag te zijn.
- Beleg naar wens met de toppings. De één vindt het fijn om te beginnen met de kaas, de ander wil de kaas juist op het eind, en weer een ander wil beide (en gaat dus voor een dubbele portie kaas).
- Zet de minipizza’s in de oven tot de kaas is gesmolten en de randen knapperig zijn.
- Eet smakelijk!
Minipizza voor elk moment
Hierbij nog een korte uitleg over waarom ik dit minipizza’s voor elk moment noem: ik zou dit met alle plezier als ontbijt, lunch en avondeten nemen. O ja, en als tussendoortje. Misschien moet ik een keer op een pizzadieet… Hoe dan ook: deze minipizza’s zijn dankzij hun behapbare formaat ideaal te portioneren. Voor een klein tussendoortje neem je één minipizza, terwijl je voor je lunch misschien eerder drie neemt. Ook kun je de pizza’s als bijgerecht serveren, of als onderdeel van een hapjestafel/tapasgelegenheid.
Geef een reactie