Dit fantastische toetje noem ik een terrific toetje omdat dat zo lekker allitereert. Eigenlijk is het een pannenkoek met fruit en ijs, maar dat klinkt minder spectaculair. Wel is dit een heel lekker en makkelijk te maken dessert en kun je het ook als gebakje eten bij het paasontbijt of de paasbrunch. Bonus: het is (op het ijs na) erg voedzaam!
De bodem van het terrific toetje maken
De bodem van het toetje bestaat uit pannenkoeken. Kleine, voedzame pannenkoeken. Dit zijn de ingrediënten voor zeven tot acht kleine pannenkoeken.
- Eieren (2-3)
- Melk naar keuze (ik gebruikte havermelk)
- Boekweitmeel
- Havermout
Klop de eieren en voeg melk, meel en havermout toe tot het geheel wat dikkig is. Nu is je beslag klaar. Bak kleine pannenkoekjes in een koekenpan (ik gebruikte kokosolie om dit in te doen). Zowel de havermout als de eieren, het boekweitmeel en de melk zijn lekker voedzaam, dus je kunt met deze pannenkoekjes eigenlijk niets verkeerd doen.
Het toetje opdienen
Leg de pannenkoeken in een schaaltje en voeg de volgende ingrediënten toe:
- frambozen
- ijs (ik gebruikte vanille-ijs, één grote bol per pannenkoek)
- eventueel slagroom
Afhankelijk van welk ijs je kiest is het toetje suikervrij (op de fruitsuikers na). Simpel, snel, en lekker! Als je de frambozen een beetje plet en even laat staan voor je het ijs toevoegt, warmt de pannenkoek ze op en smaken ze er extra goed bij. Je kunt ook een deel van de frambozen(saus) over het ijs heen gieten als je het serveert.
Variatietips
- Maak zelf ijs (vooral leuk als je extra tijd hebt)
- Vervang het ijs door (suikervrije) slagroom, crème fraîche of kokosroom
- Laat het ijs weg
- Varieer met fruit (ananas, bramen, blauwe bessen, aardbeien…)
Ga je dit toetje maken met frambozen of met ander fruit? En eet je het als toetje of als tussendoortje?
Geef een reactie