Laatst maakte ik deze simpele cupcakes als ontbijt. Ik eet er 2-3 per keer en dan zit ik behoorlijk vol. Ze zijn heerlijk, ook voor kinderen, en lekker suikervrij! Graag deel ik het recept ontbijtcakejes met je.
Een recept voor ontbijtcakejes hoeft niet ingewikkeld te zijn. Sterker nog: ik ben van mening dat je juist voor het ontbijt zo min mogelijk vrij moet maken – je hebt haast! Natuurlijk kun je onderstaand recept ook een avond van tevoren voorbereiden (of zelfs de cakejes al bakken, maar dan mis je in de ochtend de lekkere geur).
Mocht je je zorgen maken over de hoeveelheid tijd die het kost ze te maken: je bent met het beslag zo’n tien minuten bezig. Vervolgens kun je nog even je tanden poetsen of je aankleden terwijl de ontbijtcakejes in de oven zitten (dat moeten ze een kwartier tot twintig minuten).
Ingrediënten voor 10 ontbijtcakejes
- 3 opscheplepels amandelmeel
- 1 banaan
- handjevol havermout
- 3 eieren
- bosbessen (uit de diepvries), of anders fruit naar keuze (appel, framboos, aardbei)
- bakpoeder naar keuze
optioneel:
- lijnzaad
- chiazaad
- nootmuskaat
Recept ontbijtcakejes
Zo maak je ze:
- Plet de banaan of stamp hem fijn
- Mix met de overige ingrediënten in een kom
- Verdeel over de vormpjes
- Zet 15-20 minuten in de oven op 180 graden
Eet smakelijk!
Recept ontbijtcakejes of gewoon snacks?
Wees gerust: de ontbijtcakejes kunnen ook tussendoor worden gegeten, of als lunch. Vanwege het formaat en omdat ik van zoet ontbijten houd, vind ik ze extra geschikt als ontbijt. Daarbij: heb je niet altijd al willen ontbijten met gebak? Het voelt alsof je iets doet wat eigenlijk niet mag – en toch is dit lekkers een gezonde start van de dag, met zowel vezels als eiwit.
Wil je ze extra winters maken? Kies dan voor kaneel en appel.
Zou jij ontbijten met ontbijtcakejes of ze als tussendoortje eten?
Geef een reactie