Deze warme chocolademelk heeft een twist. Twee twists, zelfs. In dit recept choco-coco-drink leer ik je namelijk hoe je een lekkere lactosevrije chocolademelk brouwt met een lekkere kokosmaak. Al benieuwd naar de tweede bonus?

Ingrediënten chocolademelk
Deze ingrediënten zijn genoeg voor 1-2 mokken chocolademelk (afhankelijk van de grootte van je mok en de grootte van de twist).
Tip: giet vooraf een de melk in een mok. Zorg dat je ongeveer twee duimbreedtes aan ruimte overhoudt (de mok moet dus niet geheel gevuld zijn). Giet vervolgens de melk vanuit de mok in het pannetje. Herhaal dit voor het aantal mokken dat je wilt serveren en verhoog bij meer dan 2 mokken de hoeveelheid cacao en suiker (of naar smaak).
- 1 eetlepel cacao
- 2 eetlepels kokosbloesemsuiker (of meer of minder, naar smaak)
- 300 milliliter sojamelk kokos (je kunt eventueel ook voor rijstmelk kiezen)
- naar wens: een twist (zie onder)
Recept choco-coco-drink
Dit recept is zo klaar, dus als je er nu meteen zin in hebt, kun je aan de slag. Over vijf minuten heb je dan een heerlijke choco-coco-drink! De eerste twist is de kokos. De tweede twist in het drankje lees je onder het recept.
- Doe de melk samen met de cacao in een pannetje.
- Zet het pannetje op het vuur en warm de melk op.
- Voeg al roerend de kokossuiker toe.
- Roer door tot alles één geheel vormt (alle cacao moet goed verdeeld zijn, zonder klontjes).
- Giet vanuit het pannetje in de mok(ken).
Dubbele twist
Voordat je de chocolademelk in de mok giet, pak je een beetje Malibu (of andere kokosrum, bijvoorbeeld van een huismerk). Giet hier een laagje van in de mok. Vul daarna de mok met de warme chocolademelk.
Laagjes:
- 1 duim dik: net genoeg voor een smaakje
- 2 duimen dik: een duidelijke twist
- 3 duimen dik: voor de liefhebber
Serveertip
Als je voor Kerstmis na het diner een drankje wilt serveren, dan kun je dit recept voor de choco-coco-drink ook toepassen. Gebruik per persoon ongeveer 100 milliliter melk en voeg de cacao en suiker naar smaak toe (proef tijdens het roeren of het goed is). Serveer in kleine espressokopjes met een beetje kokosschaafsel (en/of eventueel wat slagroom).
De liefhebber krijgt er uiteraard kokosrum in.
Cheers!
Geef een reactie