Fruitcakes maakte ik een maand lang elke week. Ze zijn namelijk superlekker!
Ik maakte het cakerecept onder meer als een voorraad cupcakes met mango uit de diepvries. Ik maakte ze ook als volwaardig zoet ontbijt voor mee naar kantoor.
Al sinds de tweede keer dat ik de cake maak, gebruik ik dadels in plaats van vijgen, of ik gebruik helemaal geen vijgen en dadels, want eigenlijk is de cake al zoet genoeg met fruit erin. Soms verwerk ik wat rijstmelk in het beslag.
Mijn eigen variant van het recept:
- mix amandelmeel, banaan/dadels en eventueel wat rijstmelk tot het een lekker uitziend beslag wordt.
- Gebruik rijsmiddel naar keuze (bakpoeder bijvoorbeeld). Gooi er (diepvries)fruit naar keuze in.
- Giet het in een vorm/bakje naar keuze (wel ovenbestendig natuurlijk).
- Zet het in de oven op 180 graden (of 160 of 190, ik doe meestal ook maar wat) tot het gaar is (stokje erin prikken, kijken of het er droog uit komt). Meestal is het na een half uur wel goed.
Lekkere varianten voor bosbessen:
- Aardbeien
- Mango
- Geschaafde wortel
Geef een reactie