Al eerder maakte ik een heerlijke appelcake. Nu heb ik er eentje die bijna hetzelfde is, maar dan met een geheim ingrediënt om hem nog smeuïger, lekkerder, vaster en… amazing te maken. Vandaar de naam: amazing apple cake.
Appelcake is mijn nieuwe favoriet. Het is namelijk de ideale oplossing voor alle appels die eigenlijk net iets te lang liggen en daarmee te oud zijn om te eten. Je hoeft ze ook niet te schillen, want dat is teveel werk en de schil is eetbaar. O ja, en gezond. En lekker!
Hoe dan ook, deze appelcake is in de eerste plaats lekker voedzaam. Heb je niet genoeg aan je lunch? Neem er een flinke plak cake bij en je zit vol. Wil je wat extra’s voor het ontbijt? Neem er een plak appelcake bij. Wil je een voedzaam tussendoortje? Need I say appelcake one more time?
Ingrediënten appelcake
- 1 appel
- Havermout (toevoegen tot het beslag dikkig is)
- Zo’n 5-6 eetlepels amandelmeel
- 2-3 eieren
- 2-3 handjesvol rozijnen
- Kaneel naar smaak
- Zoet of suiker naar keuze (ik gebruikte kokosbloesemsuiker), ongeveer 3 eetlepels
- Schepje bakpoeder
- Bakje crème frâiche (125 gram)
Hoe maak je de appelcake?
- Pak een bakvorm, vet die eventueel in, en zet alvast de oven aan op 180 ºC.
- Was de appel en snijd hem in kleine stukjes.
- Mix alle ingrediënten. Ik mixte alles zoals wel vaker in de bakvorm, scheelt weer afwas.
- Zet de cake 15-20 minuten in de oven (tot hij gaar is). Het kan ook tot 25 minuten duren.
Kun je de crème fraîche vervangen?
Ja, het kan ook met yoghurt, maar dan word je cake nogal zompig. Kan natuurlijk wel, als je ervan houdt. Wat eventueel ook kan is wat kokosolie gebruiken, of roomboter. Je kunt ook afwisselen met ander fruit, zoals banaan, maar dan is het geen appelcake meer. 😉
Hoe goed lukte jouw appelcake?
Gezondergenieten zegt
Hoi Sandra, dank je voor je reactie! Fijn te horen dat de cake goed is gelukt. 🙂 Ik heb hem van het weekend ook weer gemaakt en hij viel in de smaak.
Sandra Sant zegt
Met de creme fraiche is hij echt heel lekker!