Als mensen ‘fruitsalade’ zeggen, denk ik aan die veel te dure plastic supermarktbakjes waarin vooral veel druiven (met pit! Bah!) zitten. Gelukkig heb ik een heerlijke maaltijdsalade die ik fruitsalade noem, zodat ik voortaan denk aan de sla die ik zelf maak. Hij vult goed, is suikervrij, en het belangrijkste: superlekker!
1. Koop alle ingrediënten (lijst voor 2 personen)
- 150-200 gram veldsla en/of bladsla
- een bakje aardbeien
- eventueel druiven (zonder pit)
- vers sap van de Albert Heijn (check de verpakking: de glazen flessen zijn zonder toegevoegde suikers)
- portie kipfilet
- 1 zakje parmezaanse kaas
2. Maak de salade
- Knip of snijd de kip in stukjes.
- Bak deze met wat kruiden (zwarte peper, (zee)zout, rozemarijn) goudbruin. Ik bak de kip in kokosolie.
- Gooi intussen de sla en de kaas in een bak.
- Snijd de aardbeien in stukjes en gooi deze erbij. Gooi de druiven erbij als je die hebt (eventueel door tweeën snijden).
- Gooi de kip erbij (die is zo onderhand wel klaar).
- Giet een scheutje vers sap over de salade.
- Mix en roer.
3. Time to eat!
- Dek de tafel of eet lekker voor de tv (of op de grond, dan is het een Japanse salade)
- Schenk het verse sap in voor bij het eten
- Eet smakelijk!
Geef een reactie