Het is zomer (ik zeg het maar even, want het is makkelijk te vergeten met dit weer) en ik vind de zomer een prima moment voor nacho’s met gehakt en kaas. Fris biertje (of rosé) erbij en je hoort mij niet meer klagen. Daarom nu online: dit recept nacho’s met gehakt en kaas!
Ingrediënten
Om de nacho’s zo lekker en tegelijkertijd zo back-to-basic mogelijk te houden, gebruikte ik de biologische tortillachips van de Albert Heijn als basis. Fitbeauty.nl heeft een mooi overzicht van gezonde chips gemaakt, met onder meer ook tortillachips. Natuurlijk kun je hierin je eigen keuze maken.
Voor 1 tot 1,5 persoon (in mijn geval een heel hongerig persoon en ik was alleen thuis):
- 80 tot 100 gram tortillachips
- 80 tot 100 gram gehakt
- 70 gram tomatenpuree (tip: voor een minder sterke tomatensmaak kun je een deel vervangen met verse tomaat en/of iets minder puree gebruiken)
- teentje knoflook
- sjalotje
- Kruiden naar smaak: ik gebruikte Italiaanse kruiden, oregano, tijm, peper en zout.
- Tabasco (naar smaak) voor de pittigheid.
- Drie handjesvol kaas.
Recept nacho’s met gehakt en kaas
- Verwarm de oven niet voor (tenzij je haast hebt, zet hem dan op 100 tot 150 graden).
- Verspreid de tortillachips over een bakplaat of ovenschaal.
- Rul de gehakt in een pan met de knoflook en de sjalot (wel vooraf snijden).
- Voeg de tomatenpuree en wat water toe tot het goed roerbaar is maar niet te vochtig. Te vochtig? Kook het iets langer.
- Meng door de saus de kruiden en een handjevol kaas.
- Verdeel de mix (even proeven of de smaak goed is!) over de tortillachips.
- Bestrooi met twee handjesvol kaas. Let op: niet alle chips hoeven goed bedekt te zijn met de gehakt. Aan de buitenrand houd je sowieso een randje met uitstekende tortilla’s over. Dit worden je lekkere knapperige buitenkantjes om de gehakt mee in je mond te scheppen.
- Zet de schaal in de oven op een graad of 50 tot alle kaas is gesmolten. Duurt ongeveer een half uur.
- Eet smakelijk!
Natuurlijk waren de nacho’s te lekker om er meer dan één foto van te maken. Daarom diezelfde foto in de herhaling:

Wat is jouw favoriete recept voor nacho’s met gehakt en kaas? Of heb je misschien een variant met een vleesvervanger?
Geef een reactie