Bloemkoolrijst is hip, dus de Albert Heijn speelde er al snel op in met een eigen variant. Om het product uit te proberen kookte ik een curry van de rijst.
Wat zit er in de bloemkoolrijst van de Albert Heijn?
Bloemkool (ook echt niets anders). Eén verpakking weegt 400 gram en is genoeg voor twee personen. Per persoon heb je dan dus gelijk je 200 gram groente binnen.
Ingrediënten voor de curryschotel (1-2 personen)
Overigens aten wij er met 2,5 persoon van en dat ging ook nog, omdat we die avond weinig honger hadden. 😉 Als je gesport hebt, kun je beter zelf de gehele hoeveelheid voor twee personen eten, aangezien je anders wel erg weinig calorieën binnenkrijgt voor het avondeten (250-300). Het recept bloemkoolrijst met curry is in elk geval voor ongeveer 2 personen.
- bloemkoolrijst
- 250 gram kastanjechampignons
- kruidenmix ras el hanout, paprikakruiden, peper, chilipoeder
- 1-2 teentjes knoflook
- gember (twee vingertopjes groot)
- scheutje melk naar keuze
- 180-200 gram kipdijfilet (of vleesvervanger naar keuze)
- sojasaus (naar smaak, na serveren)
Recept bloemkoolrijst-curry
Het recept is eigenlijk heel simpel. Je bereidt de maaltijd in ongeveer 15 minuten.
- Bak de stukjes kip gaar, samen met de helft van de knoflook en gember (je kunt eventueel de kip vooraf laten marineren – voeg dan ook wat olie toe).
- Voeg de gesneden champignons toe (hoe kleiner de stukjes, hoe gelijkmatiger ze zich verdelen over het gerecht).
- Voeg de rest van de kruiden toe, samen met een scheutje water en de bloemkoolrijst. Roer regelmatig door.
- Voeg twee scheutjes melk toe.
- Serveer de curry met sojasaus.
Heb jij een ander recept met de bloemkoolrijst? Of vind je het eenvoudiger om zelf bloemkoolrijst te maken?
Geef een reactie