Af en toe gooi je iets bij elkaar wat wél echt werkt (ook al had je in eerste instantie bedacht om iets heel anders te maken). Dat gebeurde met deze heerlijke chococakes.

Vlak voor ik deze choco-cakes maakte had ik zin in chocola. Na afloop niet meer. Wat betreft het afkomen van je chocolade-cravings (mocht je geen chocola in huis hebben) werken ze wat mij betreft dus prima. Waar ik wel tegenaan liep: je moet deze cakejes delen met iemand anders. Tenzij je er niet mee zit dat je ze allemaal in één keer opeet. Of tenzij je ze goed verborgen weet te houden en niemand weet dat je ze hebt gemaakt (ik kwam er in elk geval niet onderuit…)
Hoe dan ook, tijd voor het recept voor de choco-cakes!
Ingrediënten voor ongeveer 9 choco-cakejes
Voor de choco-cakes heb je niet zo gek veel nodig. Je kunt overigens speltmeel vervangen door amandelmeel of zelfs hazelnootmeel of kokosmeel, maar ik weet niet of het dan dezelfde structuur krijgt.
- 30 gram hazelnoten
- 26 gram speltmeel
- 20 gram geraspte kokos
- 2 middelgrote eieren
- 10 ml havermelk
- 10 gram kokosbloesemsuiker (of zoet/suiker naar keuze)
- 10 gram rauwe cacaopoeder
- 1 tl bakpoeder

Hoe maak je de choco-cakes?
- Verwarm de oven voor op 150ºC.
- Doe de hazelnoten en de cacao in de blender en mix tot het een pasta is. Wil het niet glad genoeg worden? Voeg dan alvast een beetje van de havermelk toe.
- Mix het meel, de kokos, de eieren, de melk, de suiker en het bakpoeder.
- Voeg de chocoladepasta toe. Roer/mix opnieuw.
- Vul de cakevormpjes met de mix.
- Zet een half uurtje in de oven (of totdat ze gaar zijn).
- Serveer de choco-cakes (zie ook onderstaande serveertips).
Serveertips
- Houd een beetje chocoladepasta achter. Snijd de choco-cakesdoormidden en smeer er een laagje pasta overheen.
- Zie 1, en voeg voor de frisheid een laagje Griekse yoghurt toe.
Hoe goed zijn ze bij jou gelukt?
Geef een reactie