Ik schreef eerder over gezonde snacks en wat mij betreft past dit daar ook prima bij: de pannenkoek. Als je niet een hele pannenkoekentaart wilt maken, maar bijvoorbeeld een gezonde snack, dan kun je kiezen voor de feestelijke pannenkoeken die ik afgelopen weekend nog maakte.
Een feest op je bord maak je met de perfecte pannenkoek(en).
Wat heb je nodig?
Buiten standaardzaken zoals een koekenpan en spatel:
- 30-40 gram boekweitmeel
- 1 middelgroot ei
- Melk naar keuze (havermoutmelk bijvoorbeeld)
Voor de stapel die ik gisteren maakte (op de foto zijn er al twee opgegeten, sorry, kon ik niets aan doen) gebruikte ik 35 gram boekweitmeel en een flinke scheut havermelk (tot het beslag lekker glad was).
Recept feestelijke pannenkoeken
Bak de pannenkoek zoals je elke normale pannenkoek zou bakken. Ik gebruik kokosolie om ze in te bakken en draai de pan zodat de kokosolie onder alle randjes van de pannenkoek komt. Zo worden de randjes een beetje knapperig en kun je de pannenkoek later makkelijker omdraaien.
Wat komt er op de pannenkoek?
Ik heb een suikervrije jam gebruikt en een banaan. Op sommige pannenkoeken smeerde ik geprakte banaan, op andere jam, en op de laatste combineerde ik het restje banaan met wat jam.
Goed om te onthouden:
- Je kunt ook aardbeien prakken, erg lekker!
- Besmeer de pannenkoeken niet te dik, anders loopt alles eruit.
En dan?
Presenteer de pannenkoeken in kleine stukjes op een leuk bord, met satéprikkers of vlaggetjes erin. Je kunt ook grote satéprikkers nemen en daar meerdere stukjes op prikken.
Geschikt voor traktaties (met vlaggetjes erin) of als feestelijk zoet hapje bij de borrel!
Geef een reactie