Het leek me een geweldig idee om chips van spruitjes te maken. Spruitjeschips zijn dan zowel een snack als een manier om extra groenten binnen te krijgen. Iedereen die recepten maakt of uitprobeert moet eerlijk zijn: het gaat niet altijd goed.
Chips van spruitjes
Als je zoekt op chips van spruitjes maken, dan kom je verschillende recepten tegen. De makkelijkste is dat je de blaadjes van de spruitjes haalt en deze met olie, peper en zout in de oven doet tot ze knapperig zijn.
Ik ging dus aan de slag. Het was best een klusje om van een zak spruitjes alle blaadjes weg te halen. Een pan vol kale spruitjes later had ik een schaal met blaadjes. Dit zouden de chips worden. Ik mengde ze met olie, peper, zout (je kunt ook andere kruiden toevoegen). Daarna liet ik ze knapperig worden in de oven. Na 10 minuten op 180 graden Celcius leken ze klaar.
Mislukte spruitjeschips
Zoals ik al zei: niet alles lukt. De blaadjes van de spruitjes waren wél knapperig. Het leken in dat opzicht inderdaad chips. Ook smaakten ze lekker. Totdat… je ze doorslikt. De nasmaak blijft namelijk echt die van spruitjes.
Misschien ligt het aan mij. Ik heb namelijk rondgekeken en heel veel mensen zijn lyrisch over de chips. Het zal het imago van spruitjes vast goed doen. Er zijn er ook die roepen dat je dit makkelijk met boerenkoolbladeren kunt doen, of met andere soorten kool. De mogelijkheden voor chips lijken eindeloos. Mijn enige probleem hiermee is dat ik bang ben dat de originele smaak te erg aanwezig blijft om echt het gevoel te hebben dat je chips eet.
Slimme vervanger voor echte chips?
Mijn antwoord: nee. Ik vind de groentechips met onder meer rode kool meer in de buurt komen. Deze chips van spruitjes zou ik in elk geval niemand aanraden als vervanger voor echte chips. Vind je spruitjes toch al lekker? Eet ze dan gewoon. Lust je ze niet? Dan is dit recept sowieso geen optie, want je blijft de spruitjessmaak houden.
Heb jij wel eens chips van spruitjes gegeten?
Geef een reactie