Geïnspireerd door The Cheesecake Factory maakte ik mijn eigen gevulde slawraps. Simpel, lekker, en goed voor extra groenten! Dit recept voor slawraps heb je bovendien in een half uurtje klaar.
Ingrediënten voor 2 personen
Natuurlijk kun je met de ingrediënten voor de slawraps naar eigen smaak afwisselen. Ik zet hieronder de ingrediënten voor twee personen zoals ik ze heb gebruikt (met bij sommige ingrediënten wat alternatieven).
- 1 krop sla
- 1 paprika, in blokjes
- 70-80 gram maïs
- 40-50 gram crème fraîche/sour cream/Philadelphia (light)
- 80 gram gehakt (kip of vleesvervangers zijn ook lekker!)
- 60-80 gram bruine bonen (optioneel maar erg lekker en goed voor de vezels)
- verse tomaten of pakje/blik gewelde tomaten of een pakje/blikje tomatenblokjes
- knoflook, tacokruiden, ui, Tabasco (naar smaak)
- geraspte kaas naar keuze
Recept slawraps
- Was de krop sla grondig. Verdeel de grootste bladeren over de borden.
- Bereid de gehakt met de kruiden en de saus. Voeg naar wens extra kruiden toe.
- Voeg de maïs en paprika toe, samen met de crème fraîche en de bonen.
- Verdeel het gehaktmengsel over de slawraps en bestrooi met de geraspte kaas. Tip: wacht even tot de kaas gesmolten is, of voeg deze gelijk al aan het gehaktmengsel toe (als laatste).
De slawraps zijn naar wens (en smaak) te serveren met pittige saus en/of extra crème fraîche.
Tips voor het eten van de slawraps
Het lekkerste is het natuurlijk om de wraps met je handen te eten. De slabladen zijn echter niet op alle punten stevig genoeg. Je kunt zoveel mogelijk de onderkant (dicht bij de kern van de slakrop) van de slabladeren gebruiken voor de ‘ondersteuning’ van het gehakt, omdat de onderkant van de slawrap wat steviger is. De bovenkant (en slappere kant) van de sla kun je dan gebruiken om rond de gehaktvulling te wikkelen en zo echt het gerecht als slawraps te eten. Voel je overigens niet bezwaard om alsnog mes en vork te pakken. Met name als de vulling wat wateriger is, kunnen de slabladeren snel verslappen. De tip blijft alsnog om van dit recept slawraps een smaaksucces te maken door de sla samen met de vulling te eten (en dus niet de sla ernaast).
En, tot slot: je kunt, zoals ik ze in het restaurant kreeg, ook besluiten om stukjes folie of bakpapier als hulpmiddel te gebruiken bij zowel het opdienen als het opeten van de wraps.
Hoe is dit recept slawraps bij jou door de test gekomen? Heb je eigen trucjes toegepast om het extra lekker te maken, of om handiger te eten? Laat het weten!
Geef een reactie